Her Şeyin Sorumlusu Dünya Dışı Varlıklar

30 Kasım 2016 Çarşamba 1608 0 yorum

Sevgili dostlarım, kıymetli öğrencilerim, 

 

Sürekli bir saldırı, aşağılama, acımasızca ve temelsiz, mesnetsiz eleştirilerle yıpratma çabalarıdır gidiyor. 

 

Her iç yakan, hepimizin yüreklerini sızlatan olaydan sonra herkes mükemmeli oynuyor. 

 

Sapıklık yapan(lar) hepimizin akrabası, arkadaşı, komşusu veya bir yerlerden tanıdığı.

 

Haksızlık ve/ya adaletsizlik yapan(lar) da bir şekilde ya ailede biri(leri), ya sülaleden biri(leri) ya da apartman veya mahalleden tanıdık. 

 

İhmalkarlık yapan(lar) da ya oradan ya buradan tanıdık, eş dost ya da akraba. 

 

İş(ler)ini düzgün yapmayan(lar), sorumluluklarını yerine germeyen(ler), yalan söyleyenler, tembellik edenler, iftira atanlar, kırmızı ışıkta geçenler, trafikte dikkatsizce, canavarca ve bencilce araç kullanıp her yıl binlerce insanın ölümüne, onbinlercesinin de yaralanmasına neden olan(lar) da aynı şekilde oradan buradan tanıdık, bildik insanlar ya da akrabalar. 

 

Daha ne diyeyim ki... 

 

Sanki bütün bunlar sadece bir 'tarafa ait' olumsuzluklarmış gibi, sanki her birimiz ve savunucusu olduğumuz grup, düşünce ya da inancın tarafı olan herkes 'zemzem suyuyla yıkanmış' masum varlıklarmış gibi, sanki bütün bu kınadığımız, suçladığımız ve yerin dibine soktukça gururlandığımız insanlar uzaylı, dünya dışı varlıklarmış gibi oturuyoruz bir kenara ve birisi bir hata yapsa da canına okusak diyoruz. 

 

Aynı akbabalar gibi... 

 

Hiç kusura bakmayın dostlar ama sanki bütün bu olumsuzluklara neden olanlar bizlerden değil de ütopik bir memleketten, hatta başka bir gezegendenmiş gibi konuşuyor, yazıyoruz; sanki birilerini ezdikçe kendimiz büyüyor, kıymetleniyor, daha da acısı 'temize çıkıyoruz'. 

 

Bir tek yolumuz var sevgili dostlar; o da her birimizin her bir gün yeniden ve tekrar tekrar her gün temizlenmemiz, farkındalıklı tutum ve davranışlar geliştirmemiz gerek. Ona buna saldırarak ne toplum olumlu yönde dönüşüyor, ne de biz bu 'çok arzu ediyor göründüğümüz dönüşüme' katkıda bulunabiliyoruz. 

 

Yeter artık! Bırakın suçlu aramaya da kabullenin her bir hatada her birimizin payı olduğunu!

...

 

Kısaca şunu söylemek istiyorum:

"Bu nasıl bir ikiyüzlülük Allah'ım! Madem herkes pırıl pırıl ve muhteşem, neden bu dünya hala çirkef içinde? Dünya dışı varlıklar mı sorumlu tüm bu çirkinliklerden, ölümlerden ve acılardan?"

 

Sanırım tüm bu sorunlar o hep şikayet edip birilerini ötekileştirerek kendilerini rahatlatan grup tarafından şöyle özetlenmek isteniyor:

 

'Her şeyin sorumlusu, dünya dışı varlıklar. Bizler 'sütten çıkmış ak kaşıklarız'.

 

...

 

Keyfinizi kaçırdıysam affedin lütfen. 

 

Sevgi ve saygıyla selamlıyorum hepinizi...


Yorumlar

  • Henüz yorum yazılmamış. İlk yazan siz olmak ister misiniz?

Yorumunuzu Paylaşın