Dostlara Açık Mektup

6 Ağustos 2016 Cumartesi 1537 0 yorum

Sevgili Dostlar,

İnsanlığın huzur ve mutluluğu için birçok tespit ve öneri var. Onlar gayet güzeller. Daha güzel olanı ise her birimizin tüm yüreğimizle o tespitlerdeki ve önerilerdeki söylemleri hayatımıza yansıtmamız ve yaşayarak örnek olmamız. 

Lider tanımı için bir sürü 'profesyonel' tanım olsa da, en sade ve etkin anlamıyla 'lideri, önde ve örnek olan kişi' diye anlamak, o yönde yaşamak ve her birimizin bir anlamda lider olduğumuz bilinciyle alkışladığımız, taktir ettiğimiz ve herkese önerdiğimiz tüm iyi ve güzel özelliklerde ÖNDE ve ÖRNEK olmalıyız. 

Yazarak, bağırıp çağırarak, ona buna laf atarak iyi ve huzurlu bir insan hayatı sergileyemeyiz. 

Madem iyiyiz, madem alkışlanacak özelliklerimiz var, o özelliklerle donanmış bir hayat sürelim ki hem ÖNDE hem de ÖRNEK olabilelim. 

Bu toprakların gerçek anlamda örnek bireylere ihtiyacı var. Yoksa çoluğumuz çocuğumuz saçma sapan cemaatlerin, örgütlerin ve fevkalade tehlikeli oluşumlarım kurbanı olmaya devam edecek. 

Hepimiz her bir çocuğun ve gencin yetişme sürecinde onların önünde sağlıklı örnekler oluşturma sorumluluğuyla yaşamalıyız. 

Arzu edilen iyileşmenin başka bir yolu yok dostlar. 

Güvenlik birimlerimiz ve devletimizin çeşitli organları daha sıcak tehditlerle mücadele ederken, bizlerin de o mücadeleye desteği aklı başında, vatanını, devletini ve değerlerini muhafaza adına bir şuur, bir farkındalık halinde yaşamamız esas. 

Her iki mücadele yöntemi de bu kutsal mücadelede eşit derecede hayatidir. 

Eğer sadece ilk yöntem kullanılarak iyileştirme ve temizlik yapılmaya çalışılırsa arkadan yetişen sağlıksız nesiller bir süre sonra benzer tehditler yine üretecektir. 

O nedenle dostlar, her birimiz sorumluyuz, her birimiz sorumluluk almak ve ilk önce örnek olmak, örnek bir hayat sürmek zorundayız. 

 

Sevgi, selam ve saygıyla,

Murat Kaplan

 


Yorumlar

  • Henüz yorum yazılmamış. İlk yazan siz olmak ister misiniz?

Yorumunuzu Paylaşın