Sır Peşinde

27 Haziran 2018 Çarşamba 1434 0 yorum

Yeryüzünde ne kadar kadim bilgi var bilmem imkansız. 
Fakat karşıma çıkıp da fikir sahibi olduğum tüm eski öğretilerin bir ortak noktada buluştuklarını fark ettim.
O da aşağıdaki muhteşem bilgidir.
Siz dostlarımla paylaşmak istedim: 
 
"Arzu ve isteklerinin doğrultusunda yaşamaktan kurtulmuş olan ruh, sıradan insanların algıları için varlığın olduğu her bir mekana saklanmış tüm gizli bilgileri ve varlıkları algılar;
 
Arzu ve isteklerinin doğrultusunda yaşayan ruh ise dünyayı sadece o arzu ve isteklerinin şekillendirdiği kısıtlı algı yoluyla algılayabilir."
 
Öyleyse tekrar hatırlamakta büyük yarar var sevgili dostlar:
 
"Bu alemde de başka alemde de gizem diye bir şey yok!
 
Yalnızca bizi çepeçevre saran ve apaçık orada, yanıbaşımızda oldukları halde birçok şeyi algılayamayacak düzeyde düşük algı seviyesi var."
 
Durum bundan ibaret.
 
Bu çerçeveden bakınca bir başka noktayı da hatırlamak iyi olacak hepimiz için:
 
"Ruhsallıkla, kişisel gelişimle vs uğraşan insanlar, yani bir vesileyle yolları ve niyetleri bu çerçeveye dahil olmuş bizler, öyle sanıldığı gibi 'uçan, kaçan, hokus-pokus yapan, onun bunun auralarını falan gören, bir başka yaşamlarında ne olduklarını vs bilen, bilinmeyen bir boyuttan beslenen, falan ya da filan büyük ruha, meleğe vs kanal olan varlıklar değiliz, olamayız da'."
 
Bu iddialar bir zamanların 'üfürükçü' iddialarından daha masum değillerdir.
 
Ve bu iddialarla gezen ve sizlerin paranızı, vaktinizi ve daha da önemlisi umutlarınızı çalan kişilere fırsat vermemek sizlerin elinizde.
 
Bu çerçeve 'her ne ise' bireylerin kendi uyanış yolculuklarıyla ilgilidir ve kimse kimsenin yoluna, yolculuğuna dışarıdan bir hokus-pokus yapamaz!
 
İçinde bulunulan ruhsal, zihinsel ve bedensel çaresizlik ve/ya arayış hali, sizleri birilerine götürse de 'esas güç kişinin kendisinde, niyetinde ve kararlılığındadır'.
 
Bu tür iddialarla birilerine vaatlerde bulunan kimliklerden uzak durmak, yapılabilecek en akıllıca ve sağlıklı davranış olacaktır.
 
Eğer bir sorunumuz varsa, çıkmaz görünümlü bir halde ve noktadaysak, o hal ve noktaya bizi getiren başlangıç niyetine ulaşıp onu anlamak ve o doğrultuda gerekeni yapmak - yani bedenen, ruhen ve zihnen temizlenmek - kesinlikle çok daha sağlıklı bir tercih olacaktır.
 
Bunları neden mi yazdım?
 
Ne bileyim, hiç aklımda yokken, planlamamışken döküldüler. Kendime ve yakınlarıma samimi bir tavsiye olarak düşünün. Beni bilen bilir; derdim kendi tekamülümle, kendi yolculuğumladır.
 
Güzel bir ömür diliyorum sevgili dostlar...
 
Sevgi ve Saygılarımla, Kaplan


Yorumlar

  • Henüz yorum yazılmamış. İlk yazan siz olmak ister misiniz?

Yorumunuzu Paylaşın